Het Verhaal


Vrouwen met een Missie

Feministische bewustwording, de drang naar continue verandering, ontstijgen van achterstand, hunkerend naar vooruitgang, sociale gelijkheid en het verkleinen van maatschappelijke verschillen, dát hebben de vooruitziende feministische zusters in de jaren 60 en 70 daadwerkelijk voor elkaar gekregen. Wij op onze beurt, door hard te werken, hebben iets gebouwd en daarmee onszelf en de vrouwen waar wij voor staan de kans gegeven om steun te verkrijgen voor het verhaal dat we te vertellen hebben. Wij zijn vastberaden er iets moois van te maken.

Vrouwen mét een missie, dat zijn wij. Dat betekent ergens in geloven: een verhaal hebben en doorgaan. Dit betekent dus ook bij tegenslag doorlopen, eventuele tegenstanders fatsoenlijk omzeilen maar bovenal niet opgeven als je ergens echt in gelooft. Dit doen wij allemaal. Maar wij niet alleen: we merken dat vrouwen (moeders), in economisch en sociaal kwetsbare situaties met minder sterke netwerken eerder in kansarme situaties belanden en aan de zijlijn van de maatschappij komen te staan. Onder andere door het leiderschapsprogramma en Sterke en Kansrijke Netwerken zijn we al vele jaren dienstbaar. Het is een soort van een inspirerende opdracht, zo voelt het. We weten dat ons initiatief veel mensen inspireert om ook zelf dienstbaar in de wereld te staan. Kleinschalig maar met veel effect.

Signaal uit de samenleving
Toen wij jaren geleden met ons maatschappelijk initiatief begonnen waren, was dat onder andere omdat we zagen dat vrouwen die niet over de juiste netwerken beschikken kansen mis hebben gelopen. We weten dat wanneer men ook nog eens vanwege een crises pas op de plaats moet maken het best lastig kan zijn om weer overeind te komen. Door o.a. te werken aan sterk leiderschap en het creëren van sterke netwerken dragen wij bij aan serieuze arbeidsmarktkansen en sociale vooruitgang. We zetten ook peer to peer in om o.a te werken aan versterking.

Lees meer over de missie / visie

Kernwaarden


Brood en Rozen Song

 

Brood en Rozen Song"Vrouwen trekken door de straten. Het lijkt wel of de zon verrees. In miljoenen doffe keukens. In duizend maffe ateliers. Al die vrouwen hebben eind’lijk voor hun vrijheid nu gekozen.

En zij zingen: Geef ons brood maar geef ons voortaan ook eens rozen. Vrouwen trekken door de straten. Uitgestapt uit het gareel. Zij verlangen van de kansen in het leven ook hun deel.

Een gareel is goed voor ossen maar voor mensen uit den boze. Ja, wij willen brood natuurlijk. Maar we willen ook graag rozen. Vrouwen trekken door de straten. Het gaat ook om de man z’n recht. Die precies als al die vrouwen om de broodvraag blijft geknecht. Het leven is niet om te zwoegen. In een sleur, dat uitzichtloze ook een hart kan soms verhongeren. Geef ons brood, maar geef ook rozen".

© Copyrights. Author: James Oppenheim / Jaap van de Merwe. Composer: James Oppenheim. Cobi Schreijer.