Op bezoek bij de Commissaris van de Koning van Noord – Brabant


Op Internationale Vrouwendag 8 maart 2017 was Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, onze gast. Hij deed als een van de datende topmannen met ons mee. De Commissaris verblijdde ons met een uitnodiging, bezoek aan het provinciehuis. Wij vinden dit een hartstikke leuke interessante uitnodiging. Op 20-04-2017 was het eindelijk zo ver. We hebben erg naar deze dag uitgekeken!

Met de 8 dames: Diana, Nikkie, Brenda, Angelique, Rebecca, Jennifer, Majorie en Imane reden we naar ‘s Hertogenbosch, ook onze begeleider Nora ging mee. Bij de ingang werden we hartelijk ontvangen door een aardige mooie jonge gastvrouw en Mark Scheepers, beleidsmedewerker Kabinetszaken. Na een kopje koffie kregen we een leerzame rondleiding. “Indrukwekkend” zeiden we. We laten de foto-dia’s graag voor zich spreken.

Wim van de Donk en Mark Scheepers, hartelijk dank!


Foto Impressie bezoek

Wie o wie..zijn deze dames?

Jaa...niemand minder dan Nikkie van Vliet en Jennifer Albertus! Heerlijk in het zonnetje, wachtend op startsein om naar binnen te hollen voor de rondleiding.

In de bunker van het provinciehuis. Er staan zelfs bedden. Indrukwekkend verhaal zeg. Mooie bezienswaardigheid. Mark Scheepers weet er alles van.

We luisteren zeer aandachtig...

Ik zie je...

Telefooncentrale van weleer, in de bunker...alles nog intact.

Imane moest weer spieken...we zijn zoo benieuwd, dat zal het zijn.

En Mark legt het allemaal heel helder uit.

En dit is de teamkamer. In de bunker. Je kunt er lang en rustig geconcentreerd werken. Niemand die je stoort hoor.

Na de bunker zijn we naar de statenzaal gegaan. Soort van Tweede Kamerzaal. Schitterend!

We zaten in het ambtenarenvak!! Wat een eer. Ambtenaren van de provincie zitten in dit vak als ze willen luisteren naar de onderwerpen die behandeld worden en die hun dossiers raken.

We zaten in het ambtenarenvak omdat we niet in de statenzaal konden. Statenzaal was op 20-04 'bevroren' 😉 (zo heet dat Echt) omdat er voorbereidingen getroffen werden voor de vergadering van 21-04 van de statenzaal. De zaal werd klaargezet zeg maar. Alles werd nog goed gecheckt. De statenadviseur legde dit uit. Dat is iemand anders dan Mark dus. En kijk eens. Vanuit het ambtenarenvak konden we via camera naar onszelf kijken. Grappig! Mark gedaan natuurlijk 😉

Daarna op de thee bij Wim van de Donk. Een gesprek over het bewustzijnsprogramma en andere ervaringen.

En we zette het gesprek verder voort!

Nikkie, date van Wim, nam het woord en dankte Wim namens ons.

Dolgraag gingen we nog even op de foto met Wim van de Donk.

Jaah! We staan er allemaal leuk op!

En als klapper op de vuurpijl...gingen we naar de 23ste etage. Vanuit daar kun je heel Ver kijken. Indrukwekkend, ... Dat zeiden we.

We vonden het zoo interessant dat we bijna niet weg wilden..