'Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan eentje...' (Moeder Teresa)

stichting brood en rozen charity1. Organisatievorm

Brood en Rozen is een vrouwenrechtenorganisatie,
een stichting, (een goede doelen organisatie). De activiteiten worden uitgevoerd zonder winstoogmerk.
RSIN nummer van de stichting is via voorgaande websitepagina te raadplegen.

Hoewel het kantoor van de stichting in Breda gevestigd is en wij daar jaren actief zijn, hebben we een sterke regionale verankering. Onze samenwerkingspartners (bedrijven en maatschappelijke organisaties) komen niet alleen uit Breda en West-Brabant maar uit het hele land.

 

2. Hoe het begon

Het Brood en Rozen idee ontstond in het najaar van 2010. We gingen per direct aan de slag om onze droom voor de vrouwen, waar wij ons voor inzetten, waar te maken. Februari 2011 lanceerden wij met deze website de missie, plannen en gingen op maandag 7 maart 2011 het gesprek aan over vrouwenemancipatie bij Schepper & Co aan. The road has been too long zeg. Het resultaat mag er zijn.


3. Verbinding en onafhankelijk

Vanaf de start zijn al onze activiteiten vanuit de basis geïnitieerd waarbij wij altijd verbinding en samenwerking hebben uitgedragen. Het bewustzijnsprogramma zetten we niet alleen als emancipatie instrument in maar ook om het 'denken' over vrouwen in afhankelijkheidsrelaties vanuit een ander perspectief te belichten. Inzichten maken sterker.

brood en rozen nationaal en internationaal4. Nationaal en Internationaal

In het realiseren van onze idealen, en het daarmee dienen voor onze vrouwen en meisjes, zijn wij niet aan (lands)grenzen en maatschappelijke plaatjes gebonden. We doen de dingen die we doen omdat we erin geloven en ómdat we hebben gezien dat het werkt.


5. Beloningsbeleid

papiergeld euroHet beloningsbeleid van de stichting is conservatief: dat wil zeggen dat het stichtingsbestuur, waar 3 vrijwilligers zitting hebben, geen geld krijgen voor hun bestuurswerk. De betrokkenheid van de professional wordt conform het beleidsplan gewaardeerd in natura of met een vrijwilligersvergoeding. Het secretariaat staat onder verantwoordelijkheid van de programmaverantwoordelijke (zij is tevens professioneel opgeleid tot vertrouwenspersoon integriteit en te bereiken via de contactpagina).

6. Preventie- en Integriteitsbeleid

Er is een kaderstellende handleiding (werkwijze) aanwezig die we met alle lesgevende professionals en samenwerkende partijen doornemen. In de werkwijze hebben we ook aandacht voor preventie- en integriteitsbeleid o.a. door te verwijzen naar een uitgebreid document waar de gedragscode en gedragsregels in opgenomen staan. De stichting heeft, vanwege VOG eisen, een aannamebeleid. Een verkorte versie van het preventie- en integriteitsbeleid is via deze pagina te bezichtigen. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft stichting Brood en Rozen aangemerkt voor de VOG vrijwilligersregeling.

 


ANBI StatusDe ANBI Verplichte Informatie is jaarlijks op deze pagina terug te vinden.